לימודי תעודה באוצרות ומוזיאולוגיה, מיסודו של פרופ' מרדכי עומר ז"ל, שעמד בראשם עד לפטירתו בשנת 2011, מתקיימים בפקולטה לאמנויות של אוניברסיטת תל-אביב מאז שנת 1984.
לימודים אלה כוננו ביוזמתם ובמעורבותם הישירה של אבנר שלו, ראש מינהל התרבות לשעבר, ד"ר מרטין וייל, מנהל מוזיאון ישראל לשעבר, יהודית ענבר, מנהלת המחלקה למוזיאונים לשעבר, ופרופ' מרדכי עומר ז"ל, שהיה חוקר ומרצה בחוג לתולדות האמנות ואוצר הגלריה האוניברסיטאית. זכות ראשונים בתכנון הלימודים ובהנחייתם שמורה לאלישבע כהן ז"ל, יו"ר מועצת המוזיאונים לשעבר, שהיתה ממייסדי מוזיאון ישראל ואוצרת ראשית במוזיאון.
הלימודים נועדו לענות על דרישת חוק המוזיאונים שנתקבל בכנסת בשנת תשמ"ג - 1983, המחייבת את המוזיאונים להעסיק כוח אדם מקצועי בתחום האוצרות, שיהיה אחראי על ניהול האוספים, הפקת התערוכות והפעילויות הנלוות אליהן (ימי עיון, הדרכות וכיוצא בזה).
התכנית מוכרת על-ידי משרד  התרבות והספורט, מינהל התרבות, המחלקה למוזיאונים ולאמנות פלסטית.

עד כה סיימו את לימודיהם חמישה עשר מחזורי בוגרים, שרבים מהם זכו להשתלב ואף נושאים בעמדות מפתח במוזיאונים השונים ברחבי הארץ.

לאתר לחץ כאן